CC Vintage

Webbdesign och e-handelslösning

Om CC Vintage

CC Vintage drivs av två sommelierer med passion för mat och vin. Olnhausen Design tillfrågades att skapa en modern hemsida för att ge företaget en ledande plattform på internet. CC Vintage erbjuder vinprovningar och sommelierna har precis släppt en ny bok: Slutet Gott – Allting Gott. Därför behövdes också en hemsida för att visa information om boken samt möjliggöra beställning direkt på hemsidan.

Vår approach

Vi byggde en modern hemsida baserad på WordPress med en stilren “one page” design. Eftersom företaget hade många fantastiska bilder passade detta bra för att framhäva bilderna. Genom att hålla hemsidan relativt enkel är det lätt för kunden att hitta det dom söker. Vi skapade även en e-handelslösning så att företaget kan sälja boken direkt till slutkund och därmed öka intäkterna.

Det är inte ofta man får överleverans - stort tack Oliver!

Caroline, CC Vintage

Webshop

Vi skapade en webshop till CC Vintage så att den nya boken Slutet Gott – Allting Gott går att beställa direkt på hemsidan. E-handelslösningen bygger på Woocommerce. Genom att sälja boken direkt till slutkund ökar vinstmarginalen genom att minska mellanhänder.

Besök hemsidan

Mobilanpassad webbdesign

Självklart skapades hemsidan med mobilanpassad kodning som gör att hemsidan anpassar sig automatiskt efter enheten man surfar med. Det underlättar enormt vid kontaktförfrågningar eftersom länkar till telefonnummer och mejl automatiskt triggar respektive app i en smartphone. Eftersom skärmarna på mindre enheter gör att mindre information får plats anpassar sig hemsida därefter. Exempelvis hamnar den viktigaste informationen högst upp och menyen byter till en enklare dropdown-meny.Detta gör att hemsidan ser sitt bästa ut på alla möjliga skärmar med olika upplösningar.

Retina redo webbdesign

Retina skärmar är redan standard på många surfplattor och antalet retina skärmar på bärbara datorer ökar ständigt. För att hemsidan skall se skarp ut på dessa högupplösta skärmar måste hemsidan kodas extra noggrant. Samtliga bilder är uppladdade i extra hög upplösning och genom extra anpassad kodning byts bilderna mot retinaversioner på skärmar med retinaupplösning.

Besök hemsidan
9
Antal sidor
24
Dagar att skapa
19
Koppar kaffe
[social_buttons nectar_love=”true” facebook=”true” twitter=”true” pinterest=”true” ]

Om du gillar detta projekt, ta en sekund och dela med dig!