Gothenburg Student Race

Webbdesign och support

Djupa kopplingar till sociala medier

Gothenburg Student Race är Sveriges största studentsegling där studenter får chansen att träffa stora företag under avslappnande former. Målgruppen för hemsidan är studenter och därför skapades djupa integreringar mot flera sociala medier. Facebook, Instagram, Twitter och Spotify kopplades alla till hemsidan.

Genom en bildström med bilder taggade med #exploretheriver så kunde användarna själva vara med och synas på hemsidan. Detta bidrog till en viral effekt när besökarna såg sina kompisars och egna bilder på hemsidan.

Mobilanpassad webbdesign

Eftersom den övervägande majoriteten av studenter idag använder smartphones var det en självklarhet att skapa hemsidan med mobilanpassad kodning. Detta innebär att hemsidan anpassar sig automatiskt efter enheten man surfar med.

På denna hemsida tog vi det steget längre och integrerade länkarna mot appar i telefonen – klickade man på en Spotify-låt på hemsidan öppnades den i Spotify appen och likaså för länkar till Facebook.

Här nedan och till höger visas den mobilanpassade hemsidan i både liggande och stående. Eftersom huvudmenyn inte får plats på en mobil glider den istället ut smidigt från sidan när man trycker på meny-knappen. Därmed får hemsidan i sig mer plats!

Sponsorer

Gothenburg Student Race möjliggörs av sponsorer och själva grundtanken är just en mötesplats för företag och studenter. Därför ville vi visa ge en extra tydlig plats åt sponsorer och tävlingspartners med deras loggor. Självklart är även detta avsnitt mobilanpassat och innehåller länkar till respektive företags hemsida.

2
Antal sidor
20
Dagar att skapa
500
Besökare om dagen
[social_buttons nectar_love=”true” facebook=”true” twitter=”true” pinterest=”true” ]

Om du gillar detta projekt, ta en sekund och dela med dig!