Nobel NightCap

Webbdesign och webbmastertjänst
till Nobel NightCap 2013

Om Nobel NightCap

Nobel NightCap är en fest som ordnas varje år efter Nobelbanketten som en avslutningen på festligheterna. Nobel NightCap har sedan 1978 ordnats av fyra studentkårer i Stockholm: Stockholms universitets studentkår, Tekniska Högskolans Studentkår, Handelshögskolans i Stockholm Studentkår och Medicinska Föreningen. Evenemanget har vuxit otroligt mycket de senaste åren och är nu ett miljonprojekt som bygger på ett tätt samarbete med Svenskt näringsliv och engagerar hundratals frivilliga under ett års tid.

Vår approach

Nobel NightCap har ett stort behov av en fungerande webbplattform för att samtliga delar av verksamheten skall kunna fungera. Hemsidan fyllde också en vital funktion gällande sponsorer då över 50 sponsorer fick exponering på hemsidan. Vi erbjöd en helhetslösning med totalansvar för hemsidan, e-postkonton, rekryteringsformulär och allt rörande hemsidan under det förberedande året. Dessutom integrerade vi hemsida mot en nyhetsbrevstjänst för information till både personal, funktionärer och blivande gäster.

Har har många innovation ideér och förslag på layout av hemsidan, lösningar på nyhetsbrev, rekryteringsformulär och mycket mer.

Lucy Bai, Styrelsen NNC

Vi har fått otaliga komplimanger angående hemsidan, och vi kan inget mer göra än att tacka Oliver för ett suveränt jobb

Athena, Styrelsen NNC

Som projektledare för denna post har han med positiv inställning gjort ett fantastiskt jobb.

Lucy och Athena, Styrelsen NNC

Oliver har varit drivande i detta projekt, och hört av sig stundvis till och med innan man har hunnit kontakta honom.

Lucy och Athena, Styrelsen NNC

Läs hela rekommendationsbrevet

Byggd för både personal och besökare

Hemsidan för NNC behövde uppfylla behov hos många olika typer av besökare – personal, potentiella sponsorer, gäster och intressenter från näringslivet. Vi skapade exempelvis flera rekryteringsformulär och bokningssystem till sittningar och biljetter. För att bara rätt målgrupp skulle få tillgång till respektive funktion lösenordsskyddades delar av hemsidan. Alla dessa olika viktiga funktioner fick inte störa den övriga grafiska profilen och samtliga integreringar mot nyhetsbrev och bokningsystem var därför helt anpassade enligt hemsidans grafiska profil.

Perfekt på alla enheter

Självklart skapades hemsidan med mobilanpassad kodning som gör att hemsidan anpassar sig automatiskt efter enheten man surfar med. Det underlättar enormt vid kontaktförfrågningar eftersom länkar till telefonnummer och mejl automatiskt triggar respektive app i en smartphone. Även bokningsystem och kontaktformulär anpassar sig automatiskt till mobila enheter.

Eftersom skärmarna på mindre enheter gör att mindre information får plats anpassar sig hemsida därefter. Exempelvis hamnar den viktigaste informationen högst upp, menyer byter till dropdown-menyer och retinaversioner av bilder visas på skärmar med retinaupplösning. Detta gör att hemsidan ser sitt bästa ut på alla möjliga skärmar med olika upplösningar.

Sponsorer

Nobel NightCap samarbetar med ett stort antal sponsorer för att skapa den bästa möjliga upplevelsen. En viktig del av att få sponsorer är att kunna erbjuda exponering på internet. Eftersom det ständigt kom nya sponsorer skapade vi ett automatiserat system för att snabbt kunna formatera och publicera nya loggor på hemsidan.

Besök hemsidan
34
Antal sidor
300
Dagar att skapa
150
Administrerade e-postkonton
[social_buttons nectar_love=”true” facebook=”true” twitter=”true” pinterest=”true” ]

Om du gillar detta projekt, ta en sekund och dela med dig!