Supportavtal

För en långsiktig och levande digital närvaro

Vi kan just ert projekt

Ingen kan er hemsida lika bra som den som har utvecklad den. Vi kan er hemsida utan och innantill och vet hur man genomför ändringar på snabbast och säkrast sätt. Istället för att själv prova sig långsamt fram med risk för att göra fel, sköter vi uppdateringarna åt er.

Förutom att spara tid är ett supportavtal oftast även ekonomiskt fördelaktigt då förebyggande arbete leder till minskade kostnader för felsökning och åtgärder på sikt. Dessutom minimeras driftavbrott vilket är kritiskt för att inge förtroende hos kunder och besökare.

Ständigt uppdaterad

Risken för dataintrång eller spam ökar med inaktuell mjukvara. En viktig del i en motståndskraftig webbplats är uppdaterad mjukvara, både vad gäller CMS system och eventuella plugin-moduler.

För att uppdatera hemsidan säkert behöver man veta vilka konsekvenser varje uppdatering får. Inte sällan medför uppdateringar behov av att justera koden. Dessutom bör man först säkerhetskopiera hemsidan innan man genomför större uppdateringar.

Vi ser till att hemsidan ständigt är uppdaterad.

Regelbunden backup

Alla hemsidor löper en risk för att utsättas för intrång eller dataförlust. Den mänskliga faktorn är stor, särskilt vid uppdateringar och ändringar. Att ha en aktuell backup av hemsidan är avgörande för att snabbt kunna återställa er hemsida och minimera tiden som den ligger nere.

Alla supportavtal innefattar daglig backup på säker molnlagring inom EU (Amazon S3) och hjälp med att återställa hemsidan vid behov.

Säkerhetsgenomgång

Även om en plugin-modul var säker när den installerades så kan sårbarheter upptäckas senare. Vi bevakar all installerade mjukvara och jämför med en heltäckande och ständigt uppdaterad databas över kända sårbarheter, WPScan Vulnerability Database.

Vid eventuella säkerhetsbrister vidtar vi åtgärder för att minimera konsekvenserna, exempelvis att byta plugin-modul, uppdatera eller anpassa koden.

Vi genomför även regelbundna kontroller mot spamlistor, ex Google Safe Browsing för att säkerställa att hemsidan inte har flaggats som spam.

Statistik och webbanalys

Alla supportavtal inkluderar inställning av webbanalys, både med Google Analytics och tillgång till vårt eget webbanalysystem. Skaffa insikt i vilka era besökare är och vilka era mest populära sidor är.

Med denna information kan vi sedan vidareutveckla och optimera hemsidan för att nå just er målgrupp och nå era mål.

Upptidsbevakning

Varje hemsida med supportavtal kopplas till en särskild tjänst för upptidsbevakning. Detta innebär att det plingar till i våra smartphones så fort er hemsida är nere. Vi kan genast börja felsöka och åtgärda eventuella problem för att minimera tiden för en eventuell driftstörning.

Optimering och hastighetsanalys

Ingen gillar en seg hemsida. Vi analyserar regelbundet er hemsida med verktyg som Google PageSpeed Tools för att skapa en så snabb hemsida som möjligt. Åtgärder kan handla om att aktivera komprimering, komprimera bilder eller skriva effektivare kod.

Genom att bevaka hemsidans hastighet får man också en indirekt signal på om något inte skulle stå rätt till.